Nyheter Kontakt Jobba här About TrueSec International

2017-02-23
TrueSec storsatsar på cybersäkerhet i Karlskrona
Karlskrona har under många år gjort intensiva satsningar på kvalificerade yrkesutbildningar, forskning och utveckling inom IT- och cybersäkerhet. Under 2017 kommer TrueSec därför stärka den lokala närvaron genom att bygga en upp en ny affärsverksamhet i regionen med fokus på nära samarbete med både högskola och näringsliv.
På grund av snabb utvecklingstakt, avancerad forskning och utbildningar, har Karlskrona blivit en strategiskt viktig plats för företag inom IT-säkerhet att verka inom. Med Blekinge Tekniska högskola, som erbjuder tekniska utbildningar i cybersäkerhet, och Blue Science Park som oberoende mötesplats, knyts ny hungrig kompetens och näringsliv ihop. TrueSec kommer under 2017 storsatsa på att bygga upp en ny affärsverksamhet med fokus på cybersäkerhet i området. 

"Vi vet att Karlskrona är en strategiskt viktig plats för oss att vara verksamma i. Blekinge Tekniska Högskola har länge investerat i utbildningar inom cybersäkerhet, så ny kompetens växer fram. Och på Science Park kommer många häftiga möten kunna ske. Det är precis här ska vi finnas," säger Marcus Murray, Cyber Security Manager på TrueSec. 

För att genomföra satsningen kommer Mikael Lagström, tidigare Vice President Services på OutPost24, att driva och vidareutveckla affären. Han har lång erfarenhet ifrån IT-branschen och som affärsområdeschef på Outpost24, där han framgångsrikt byggde upp och utvecklade sin egen organisation kring IT-säkerhetstjänster.

”Jag brinner för cybersäkerhet och har lång erfarenhet av att bygga starka, långsiktiga kund- och leverantörsrelationer, organisationsutveckling och tjänstepaketeringar. Kanske kan man kalla mig en mångkonstnär? Jag har en förmåga att se och förstå affärsnyttan och samtidigt värdet för kunden och med det stora kontaktnät jag har skaffat mig genom åren, både lokalt, nationellt och internationellt, tror jag nästan vad som helst möjligt härifrån”, konstaterar Mikael.


Mikael började på TrueSec den 13:e februari 2017 i rollen som Vice President Security Services & General Manager.


Fun Facts | Mikael Lagström

Titel: VP Security Services & General Manager Karlskrona
Geek Strengths: Bistod författare David Lagercrantz med research inom hackervärlden inför hans arbete med fjärde boken om Millennium och Lisbeth Salander. 
Telefon: +46 70 918 30 38
 


TrueSec AB    |     +46 8 10 00 10    |     info[at]truesec.se    |     Säkerhet    |     Säker Utveckling    |     Infrastruktur