Nyheter Kontakt Jobba här About TrueSec International

2014-10-13
TrueSec rekryterar Tomas Djurling, tidigare chef inom svenska underrättelsetjänsten
Säkerhetsspecialisten Tomas Djurling tillsätts som Director of Strategic Security på IT-konsultbolaget TrueSec. Tomas är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom IT-säkerhet och har en långtgående bakgrund i den svenska underrättelsetjänsten FRA.
Den 13:e oktober påbörjar Tomas Djurling sin anställning som Director of Strategic Security på Truesec. Tomas uppdrag är att som expert leda TrueSecs satsning inom Strategisk säkerhet med avsikt att stärka ledningsgrupper samt högre chefers förmåga att möta riskerna med de nya, IT-baserade hoten. Tomas är även en mycket eftertraktad debattör och föreläsare inom allt ifrån enskilda dataintrång till statsfinansierade cyberattacker, företagsspionage och hur man skyddar sig.

Efter 17 års arbete inom svenska underrättelsetjänsten FRA, har Tomas jobbat med frågor som skydd mot verksamhetskänslig information, företags- och industrispionage, PSYOPS (psykologiska operationer) och cyberterrorism. Det finns få som har en sådan bred och gedigen erfarenhet i Sverige. Under de senaste åren har han hjälpt organisationer att skapa effektiva skydd mot cyberkriminell verksamhet, kartlagt och samlat information om hur de opererar.

Tomas Djurling kommer att bli en ledande profil inom TrueSecs ökade satsningar på strategisk säkerhet, något som syftar till att sprida kunskap och erfarenhet till svenska myndigheter och företag.

Genom rekryteringen av Tomas kommer vi att som strategisk partner kunna hjälpa myndigheter, företag samt leverantörer av samhällskritisk infrastruktur att förstå sina respektive hotbilder, identifiera sina skyddsvärda tillgångar och säkerställa en skyddsnivå som lever upp till verksamhetens krav. Snowdens avslöjanden om NSA:s informationsoperationer (företagsspionage) har fört upp säkerhetsfrågan till ledningsgruppsnivå. Tomas unika insikter inom underrättelsetjänsten, hans kompetens och starka kontaktnät är ovärderliga för kunder med höga säkerhetskrav”, säger Marcus Murray, Director of Cyber Security Team på TrueSec.


Om TrueSec
TrueSec är ett svenskt spetskompetensföretag inom avancerad IT-säkerhet, infrastruktur och säker utveckling. Bolaget har en unik sammansättning expertkonsulter som utför kvalificerade uppdrag åt företag, myndigheter och organisationer med högt säkerhetsfokus. Inom TrueSec återfinns ett antal världsledande experter som genom forskning, föreläsningar och utbildning är med och påverkar utvecklingen inom IT-säkerhet och avancerad infrastruktur.

För information om rekryteringen, kontakta:
Marcus Murray, Director of Cyber Security Team TrueSec
Email: marcus.murray@truesec.se, telefon: 0709-18 30 01

Peter Galli, CEO TrueSec
Email: peter.galli@truesec.se, telefon: 0709-18 30 00

Jenny Gustafsson, Pressansvarig TrueSec
Email: jenny.gustafsson@truesec.se, telefon: 0709-18 30 14

 


TrueSec AB    |     +46 8 10 00 10    |     info[at]truesec.se    |     Säkerhet    |     Säker Utveckling    |     Infrastruktur