Nyheter Kontakt Jobba här About TrueSec International

2013-10-16
Nu avslöjar våra främsta hackers "så hackar vi din webb"
Linus Kvarnhammar är utvecklare och säkerhetskonsult på expertbolaget TrueSec och har hackat oräkneliga webbapplikationer genom åren. Nu berättar han hur han går tillväga för att genomföra ett lyckat angrepp, men främst hur du som utvecklare kan nyttja dessa kunskaper för att utveckla säkra applikationer.
Som säkerhetsexpert på kompetensbolaget TrueSec genomför Linus Kvarnhammar dagligen djupgående säkerhetsgranskningar av webbapplikationer och utvecklar säkra lösningar för olika typer av organisationer. Genom att samla och använda informationen, hjälper han företag att skydda sig mot eventuella intrång som i sin tur kan leda till att användares personliga data läcker ut eller att företagets trovärdighet skadas.

För att utöka kännedomen bland utvecklare har Linus och TrueSec:s expertteam utvecklat en intensiv tvådagarskurs med fokus på övningar och hands-on-labbande, där han nu avslöjar hackingknepen som möjliggör dessa angrepp.

 - Kunder gör ofta säkerhetsgranskningar i slutet av utvecklingsprojekt, innan eller direkt efter lansering. Vi hittar i nästan samtliga fall, allvarliga säkerhetsbrister som omgående måste åtgärdas och leder till att kunderna behöver göra ett återtest för att kunna påvisa en god säkerhetsnivå för sina beställare/kunder. Hade de investerat i att utbilda alla eller några utvecklare i säker utveckling tidigt i projektet så hade det definitivt lönat sig i längden. Det är också en väldigt god idé för varje utvecklingsprojekt att ha minst en utvecklare som har intresse för säkerhet och ansvarar för att koden som skrivs är säker, konstaterar Linus.

Kursen ”Secure Web Application Development” syftar till att utöka utvecklares kompetens inom säker webbutveckling. Under två dagar behandlas de vanligaste säkerhetsproblemen i moderna applikationer, där fokus ligger på att se hur bristerna kan utnyttjas, men främst vilka kunskaper utvecklare behöver för att själva inte införa säkerhetsbristerna i egna webbapplikationer.

Linus håller labben på LabCenter i Stockholm. För mer information, se: 


Kontakt:
Linus Kvarnhammar, TrueSec
Email: linus.kvarnhammar@truesec.se, telefon: 0709-18 30 13

Jenny Gustafsson, Pressansvarig TrueSec
Email: jenny.gustafsson@truesec.se, telefon: 0709-18 30 14

 


TrueSec AB    |     +46 8 10 00 10    |     info[at]truesec.se    |     Säkerhet    |     Säker Utveckling    |     Infrastruktur