Nyheter Kontakt Jobba här About TrueSec International

2013-09-24
Norra Europas enda MCSM inom Communication
Microsoft lägger ner utbildningen för ”Microsoft Certified Solutions Master”, men svenska Tommy Clarke var en av ytterst få som tog sig igenom den benhårda utbildningen och är numera det enda IT-proffs i hela Norra Europa som kan titulera sig med den ärofyllda titeln ”MCSM: Communication”.

”Microsoft Certified Solutions Master (MCSM): Communication” är en exceptionellt hård utbildning för IT-experter inom områdena Unified Communications och Lync Server. Den bekräftar kunskaperna i att minimera risker, förbättra effektivitet och att levererar optimala Unified Communications-lösningar till olika organisationer. För att kamma hem titeln, måste deltagaren genomgå en tre veckors, extremt intensiv utbildning där teoretiska och praktiska kunskaper sätts på prov.

Tommy Clarke, grundare till expertbolaget UcAware som är systerbolag till TrueSec, är flerårig Microsoft Most Valuable Professional (MVP) Lync Server och har nu i september klarat samtliga steg. Han kan nu som enda IT-proffs i hela Norra Europa titulera sig ”MCSM: Communication”.

- Utbildningen går ut på att du visar dina kunskaper inom implementation av ”Enterprise Voice”-lösningar med SIP, PBX-integration, snabbmeddelanden, ljud-och videokonferenser, med mera. Största prövningen var den åtta timmar långa slutprovet i form av en hands-on-labb som avslutade utbildningen. Men vägen fram dit var lika tuff och har tagit hundratals timmar och sena nätter, säger Tommy.

Genom åren har knappt 200 personer klarat utbildningen för de tidigare programversionerna. Nu har enbart en liten skara på cirka 15 personer uppnått titeln – i hela världen! En av anledningarna till att Microsoft nu valt att lägga ner certifieringen, då den helt enkelt är för svår att klara av.


Mer information om utbildningen ”MCSM: Communication”:


För mer information om certifieringen, kontakta:
Tommy Clarke
Email: tommy.clarke@ucaware.se
Telefon: 0709-18 30 40
 


TrueSec AB    |     +46 8 10 00 10    |     info[at]truesec.se    |     Säkerhet    |     Säker Utveckling    |     Infrastruktur