Nyheter Kontakt Jobba här About TrueSec International

2014-10-09
Markus Lassfolk ny MVP i System Center Cloud & Datacenter Management
Den första oktober 2014 fick TrueSec:s seniorkonsult Markus Lassfolk det glädjande beskedet att han har blivit utnämnd till Microsoft Most Valuable Professional (MVP) inom System Center Cloud & Datacenter Management. En titel som understryker TrueSecteamets kompetenser ytterligare.
Nu kan TrueSec stoltsera med att ytterligare en expert har utnämnts till Microsoft MVP. Den första oktober 2014 fick Markus Lassfolk, specialist på infrastruktur och datacenter, det stora utnämnandet MVP inom System Center Cloud and Datacenter Management.

Markus är en djupt teknisk expert och konsult på TrueSec, med många års arbetserfarenhet från Microsoft som Rapid Response Engineer och även med tekniskt säljstöd för storkunder med Microsofts plattform. 

För att lära känna Markus, ställde vi några frågor:

Hur började du din bana i IT-branschen?
Jag har jobbat med IT sedan barnsben, med Windows 3.11, OS/2 och Windows NT 3.5. Jag har alltid tyckt om att bygga saker, att lösa olika typer av problem med teknik. Det var alltid roligare att bygga lego än att leka med det, roligare att bygga järnvägsbanan än att köra tåget osv. 

Vad drivs du av i din nuvarande yrkesroll?
De senaste åren har jag verkligen uppskattat att bygga lösningar hos våra kunder, alltifrån att bygga i kundernas egna datahallar, att bygga helt i molnet såsom Microsoft Azure eller allra helst en hybridlösning som tar tillvara på det bästa i båda världar.  Att bygga det ”moderna datacentret” skapar en enorm flexibilitet för IT-avdelningen, och gör det möjligt att på ett snabbt sätt ställa om och anpassa sig till verksamheten och marknadens skiftande behov, oavsett bolagets storlek. 

Vad är dina styrkor som IT-expert?
Mina kollegor säger att jag är som en iller. Sätter jag tänderna i något, vare sig det är ett problem eller något nytt jag vill lära mig, ger jag mig inte förrän det är fixat. Tack vare min bakgrund på bl.a. Microsoft Premier Support har jag god förståelse för hur Windows och andra komponenter hänger ihop och har en bra metodik för felsökning. I övrigt har jag lätt att prata teknik med tekniker, men samtidigt förmågan att prata med beslutsfattare på en oteknisk nivå och ett språk som de förstår. 

Hur känns det att bli utnämnd MVP? 
Det känns stort att vara utvald att tillhöra den exklusiva skaran av personer som Microsoft väljer ut varje år. Det är ett erkännande för all vår tid, kunskap, engagemang och den passion för teknik som vi MVP:er dagligen delar med oss av till kollegor i IT branschen. 

Hur blev du MVP? Har du tips till andra som vill nå dit? 
Jag har alltid brunnit för teknik och tyckt om att dela med mig av min kunskap till andra. Dessa egenskaper är nog de viktigaste för att bli MVP. Hur tekniskt duktig man än är, behöver man kunna förmedla kunskapen till andra. Det kan vara allt ifrån att skriva böcker, blogga, podcasts, stå på scen, hålla livemeetings eller svara på inlägg i olika forum, d.v.s. sprida kompetens och kunskap inom sitt specialområde. 

På vilket sätt kan man få ta del av dina kunskaper? 
Nedan ser ni en lista på några av de olika sätt där jag finns tillgänglig. Det jag helst pratar/skriver om är när jag förstått ett problem, hitta en lösning och sedan hjälpa andra med hur man gör det så att de slipper stöta på samma utmaningar. 
  • Lyssna på mig och mina nördiga kollegor, Mikael Nyström och Johan Persson, i vår podcast The Nerd Herd.
  • Min blogg www.isolation.se där jag delar med mig av lösningar och konkreta tips som jag nyttjar i vardagen hos olika kunder. 
  • www.itproffs.se där jag svarar på frågor 
  • Twittrar som @lassfolk
  • Delta på någon av mina hands-on-labbar. T.ex. i hur man bygger Datacenter eller nyttjar Microsoft Azure på bästa sätt. 
  • Och man kan också springa på mig på TechDays där jag håller ett par sessioner och en heldags Pre-Conf om just hur man bygger det moderna datacentret. 
Vad har du för pågående projekt just nu?
Just nu avslutar jag ett projekt där vi bygger om två datacenter för en kunds räkning, lösningen är baserad på Microsofts Hyper-V plattform med System Center. Härnäst ser jag väldigt mycket fram emot att hålla en veckas hands-on-labb i just hur man bygger ett komplett modernt datacenter. Upplägget med hands-on-labb är de absolut roligaste kurserna vi håller, både enligt oss instruktörer och deltagare! 

Vad tror du nästa stora utmaning i branschen är?
Den stora utmaningen för IT-avdelningarna är att hänga med i Microsofts ökade utvecklings- och utgivningstakt. Det blir svårare att hoppa över releaser då allt hänger ihop på ett större sätt. Och att ligga i framkant tror jag blir ännu viktigare för att attrahera och slåss om nya, duktiga medarbetare både till företaget i stort, men också till IT-avdelningen. 

Nu är jag som übergeek inte det bästa exemplet, men skulle jag välja mellan två likvärdiga företag som kör Windows 10 och den mest moderna infra plattformen eller ett företag som ligger kvar på Windows 7 och föråldrad teknik, skulle valet vara superlätt. Då jag tror att en modern plattform också genomsyrar resten av företagets värderingar och utveckling. 


Stort grattis Markus Lassfolk, MVP System Center Cloud and Datacenter Management, önskar hela TrueSec-teamet.
 


TrueSec AB    |     +46 8 10 00 10    |     info[at]truesec.se    |     Säkerhet    |     Säker Utveckling    |     Infrastruktur