Nyheter Kontakt Jobba här About TrueSec International

2014-06-17
IOS eller Android - vad är säkrast
TechWorld ställde frågan om hur säkra plattformarna Android och IOS egentligen är, hur de skiljer sig åt och verktyg som finns för att skydda enheten. En av TrueSec:s mest framstående utvecklare Johan Ekman ger svar på tal.
I TechWorlds senaste reportage gällande säkerhet i Android och IOS, intervjuades en av TrueSec:s mest passionerade och framstående utvecklare Johan Ekman. Han nämner att det trots skillnader i systemen, finns flera likheter i hur de hanterar säkerhet.

"Om användarna har enheter som inte blivit komprometterade finns det för både Android och IOS skydd i runtime, som ska se till att deras enheter inte blir infekterade via en webbläsare eller sårbara applikationer...//..Men det skyddar inte om en användare blir lurad att installera en applikation som innehåller skadlig kod. Vissa av skydden åsidosätts också om enheten är rootad eller jailbreakad. Till exempel innebär en jailbreak att ta bort kravet på att all körbar kod skall vara signerad av Apple." Citat från Johan Ekman ur artikeln.

 


TrueSec AB    |     +46 8 10 00 10    |     info[at]truesec.se    |     Säkerhet    |     Säker Utveckling    |     Infrastruktur